Så här hittar du kvalificerade hundskor

Home  >>  Hundar  >>  Så här hittar du kvalificerade hundskor

Så här hittar du kvalificerade hundskor

On maj 3, 2017, Posted by , In Hundar, With Kommentarer inaktiverade för Så här hittar du kvalificerade hundskor

Hundutbildningsfilosofier och tekniker har förändrats ganska lite under de senaste decennierna. Att hitta en kvalificerad hund tränare är inte lika lätt som det brukade vara och processen kan lämna hundägare ganska förvirrade. Hundutbildare övar olika metoder och inte alla dessa metoder är nödvändigtvis det rätta valet för dig eller din hund. Om du letar efter kvalificerade hundutbildare vill boende i Central Florida läsa följande tips och förslag för att hitta en tränare som passar bäst för dem och deras hundar.

 

3 grundläggande utbildningsmetoder

Med så mycket information till hundägare om lydnadsträning kan det tyckas att det finns för många metoder att välja mellan. Sanningen är att det verkligen finns bara 3 grundläggande träningstekniker som tränare tillämpar på deras praxis. Tränare kan använda en eller en kombination av dessa metoder.

  • Markörsträning – Denna träningsstil bygger på att du använder ljud till

Genkänna omedelbart korrekt beteende. Ljudet kan vara ett verbalt ljud som ett ord som ”ja” eller ett ljud som görs av en enhet som en klickare. Ett exempel på hur denna teknik används är ett scenario där du vill att din hund ska sitta. Hunden sitter och omedelbart efter att ha fullgjort denna åtgärd kan tränaren säga det angivna ordet eller använd klickaren för att ange att hundens beteende är korrekt och vad som förväntades. Den korrekta åtgärden följer sedan omedelbart med en belöning som en behandling eller muntlig beröm.

  • Lure-belöningsutbildning – Denna träningsmetod använder enticement för att tvinga hunden att agera som du vill att han ska agera. Till exempel, om tränaren vill att hunden ska röra sig mot honom eller henne, används vanligtvis en lure. Hunden följer behandla och flyttar in i förväntat läge. När hunden är där han ska vara, ger tränaren muntligt beröm och belönar hunden med maten.
  • Träningsutbildningsträning – Träningsmetoden kräver att tränaren fysiskt berör hunden för att tvinga honom att lyda kommandon eller genom att använda träningsutrustning som en koppel. Till exempel, om tränaren vill att hunden ska lägga sig, kan han eller hon försiktigt placera sina händer på hundens sida och coaxa honom att ligga ner medan han säger orden ”ligga ner”. När hunden uppfyller förfrågan belönas det korrekta beteendet med muntligt beröm eller en behandling.

 

Varför tränar inte alltid

De 3 träningsmetoderna som nämnts ovan har visat sig fungera med otaliga hundraser med olika personligheter. Men ibland fungerar dessa träningsmetoder inte. Om träningsmetoden inte fungerar kan det vara av flera anledningar:

  • Ägaren följer inte med träning hemma: Många ägare och deras hundar deltar i träning tillsammans, men inte alltid. Oavsett vilken träningsmetod som används på din hund är det viktigt att du, ägaren, följer igenom med träningen på egen hand för att maximera resultat.
  • Träningsmetoden är inte rätt för din hund: Inte alla hundar svarar på alla metoder. Medan tvångsutbildning kan fungera för vissa hundar, kan andra reagera bättre för att locka träning. Ibland tar det lite försök och fel för att bestämma vilka som fungerar bäst.
  • Utbildning är inte färdig med kärlek: Vissa instruktörer är inte skonsamma med hundarna som de tränar. Dessa individer kan använda våld eller negativa beteenden för att försöka få hunden att lyda. Träning på detta sätt kan få din hund att utveckla beteendemässiga problem och bör undvikas.

Om du letar efter hundutbildare kan Central Florida veterinärer eller lokala husdjursaffärer ge dig hänvisningar till utbildare som har rykte för att få bra resultat.

Comments are closed.