Offentliga platser och elektronisk cigarett

Status för e-cigarettlagstiftning på offentliga platser

Medan det finns tydlig lagstiftning om förbud mot att röka den klassiska cigaretten på offentliga platser, är det mindre klart när det gäller “vaping” av den elektroniska cigaretten samt Aromer & Essenser, Capella Aromer, Flavourart Aromer, Nikotin, Nikotin salt, Vape moddar, Mekaniska Moddar, Reglerbara moddar, Squonks, RBA Coils.

Mot bakgrund av att det finns ett rättsligt tomrum på området genomförs privata initiativ av vissa enheter och branscher som innehåller särskilda bestämmelser som gäller för deras respektive behörighetsområden. Detta är just fallet med kollektivtrafikföretag som flygbolag och RATP som förbjuder användning av elektroniska cigaretter. Andra offentliga platser överensstämmer med denna position eller antar en mer flexibel i ämnet.
Framsteg mot tydlig lagstiftning

Långt uppdelad mellan de motsatta synpunkterna från Världshälsoorganisationen och e-cigarettföretag, regeringen slutligen anpassat sig till Evin lag som förbjuder rökning på offentliga platser. Lagförslaget mottog ett positivt rådgivande yttrande från Conseil d ‘ État. Det är dock fortfarande föremål för det konstitutionella rådet, som måste besluta om dess grundlagsenlighet. Men saker och ting drar på sig, eftersom båda åsikterna faktiskt har argument som står vägen. Rådets beslut är därför välkommet.

På europeisk nivå kräver ett tobaksdirektiv som utfärdats av Europeiska kommissionen att medlemsstaterna väljer en nationell klassificering av e-cigg och ecigaretter elektroniska cigaretter från vilken den lagstiftning som är lämplig för den kommer att härleda. Kort sagt kommer antingen e-cigaretten att betraktas som ett läkemedel och marknadsföras som sådant, eller det kommer att betraktas som en tobaksprodukt och måste därför genomgå samma begränsningar som konventionella cigaretter och e-juice, e juice, ejuice, eller e-juice : förbud mot försäljning till barn och reklamrestriktioner. Frankrike har två år på sig att besluta lokalt. Men med förbudet mot försäljning till minderåriga som redan är i kraft är det lätt att flytta till det andra alternativet och därför till ett förbud mot “vaping” elektroniska cigaretter offentligt. Men tills allt detta är väl klargjort, låt oss ta en titt på de redan befintliga förordningarna.
Förbud mot “vaping” på planet och tåg

RATP har beslutat att förbjuda användningen av e-cigaretter på sina tåg samt i alla dess utrymmen för att, enligt det, undvika olägenheter andra passagerare, för att undvika att uppmuntra vissa människor att återvända till rökning, men också för att undvika dold användning av riktiga cigaretter.

I flygplan är meddelandet tydligt. Alla flygbolag förbjuder utan någon annan form av rättegång att den elektroniska cigaretten används under flygningar eller i mellanlandningar. Flygplatsmyndigheterna förbjuder också dess användning i rökfria områden av flygplatsplattformar.
Vad sägs om kaféer och barer ?

Redan att dessa tecken var i majoritet mot förbudet mot användning av konventionella cigaretter är ett förbud mot den elektroniska cigaretten inte riktigt relevant på dessa ställen. Vissa platser av denna typ som har partitionerade “rökning” och “rökfria” utrymmen kräver dock att Elektroniska cigaretter “förångas” endast i “rökning” utrymmen.
Sjukhus och skolor

Enligt folkhälsolagen är förbudet mot “vaping” på sjukhus formellt och otvetydigt. För skolor innebär förbudet mot försäljning till minderåriga också ett förbud mot användning av elektroniska cigaretter.
I allmänna trädgårdar och parker

I avvaktan på lagstiftning kan det inte finnas något förbud mot “vaping” en elektronisk cigarett i offentliga parker och trädgårdar. Vissa lokala organ utfärdar dock förbud. Men dessa är svåra att motsätta sig tredje part, särskilt i de offentliga maktens utrymmen på grund av avsaknaden av aktiv lagstiftning.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.

This entry was posted in Blogging. Bookmark the permalink.