Vaping växer i popularitet

Vaping blir allt populärare – särskilt bland tonåren.
Under de närmaste två dagarna tar KELOLAND News en närmare titt på hur vanligt det blir i KELOLAND.
När e-cigaretter först kom på scenen tillbaka 2007, marknadsfördes de som ett sätt att få folk att sluta röka.


Men mycket har förändrats under det senaste decenniet. Vapes är nu en av de mest pratade om kontroversiella hälsofrågor i Amerika, särskilt bland tonåren.
“Jo popularitet har definitivt vuxit,” sa James Luther.


James Luther öppnade denna vape-butik på Minnesota Avenue för fem år sedan som ett sätt att hjälpa människor, som han, sluta röka cigaretter.
Sedan dess har vapenpennarna utvecklats till stora affärer.


De ser mycket annorlunda ut dessa dagar då de först började sälja dem. En sak som inte har ändrats, är dock Luthers känslor att hålla dem ur tonåringens händer.
“Tja, jag tror att samma sak som jag tycker om tonåringar behöver inte röka, tonåringar behöver inte dricka, de vet säkert att de inte behöver göra droger, och vi måste hålla det ur sina händer så gott vi kan kan “sa Luther.


Han har skrivit ett tecken för att låta kunderna veta att de inte säljer till någon under 18 år. Han kontrollerar också I.D. med en scanner. Han säger ingen I.D., ingen försäljning.


Luther säger att tonåren blir alltmer beroende av våld, han skulle vilja prata med dem.


“Jag tror att det skulle vara ett budskap om” gör inte det här, du är ung, du är 18, 17 och 16, gör inte det. Du vet att du inte behöver göra saker för att vara coolt , du behöver inte röka en cigarett för att vara cool, du behöver inte röka en gemensam för att vara cool, du behöver inte vara cool, du kan vara dig själv och vara cool, säger Luther.


Men han vet, många tonåringar har blivit beroende av de höga doserna av nikotin några av pennorna och deras smaker har att erbjuda.
“De kommer att gå någonstans från 30 milligram till 60 milligram, tänk på att en cigarettpaket har 17 milligram men dessa killar är mycket högre än det, säger Luther.


Gymnasiet kämpar för att försöka få ett handtag på den växande popularitet tonåring vapen, men de vet att det är ett problem.

This entry was posted in Blogging. Bookmark the permalink.